diumenge, 23 de desembre del 2007

USAP

Hola a tothom, seguint l'estel.la de l'altre post parlaré d'un esdeveniment al que vaig tenir la sort d'assistir l'altre dia: Un partit de l'Usap. Per als ignorants que com jo no coneixien el que era us diré que és l'equip de rugbi de Perpinyà.

Dons bé abans de començar el partit varem passar per la botiga que era plena d'artícles amb senyeres catalanes on hem vaig comprar una samarreta i una bufanda. Al començar el partit va sonar la Sant Espina i durant el mateix l'Estaca. L'insult per exel.lencia és: Malparit.

A l'acabar el partit en vem trobar un home que parlava el català típic de Perpinyà, una mica afrancesat que ens va comentar que per aquelles contrades tampoc es parla massa el català i que donava gust poder-se expresar en el seu idioma.

Dons bé tot això només és per dir que tan a la Catalunya Nord com a la Catalunya Sud el català està en perill d'extinció, I per molt que les institucion vulguin fer veure que el sentiment català està viu el cert és que l'idioma s'està perdent i pot ser el principi del final.

Arreveure

2 comentaris:

Striper ha dit...

Pues en tindrem que posar mans a l'obra, per que nos'extingueixe.

Pordiosero ha dit...

Fa un mes i mig o així vaig estar a la Catalunya nord.
En un bar vaig veure una pegatina a la porta que deia: "Aquí també parlem català".
Si... per la part dels ous!